Монастир Служебниць Господа і Діви Марії з Матара чернечої родини Воплоченого Слова (с. Вапнярка, Одеська область)

Сестри Згромадження Служебниць Господа і Діви Марії з Матара з благословення владики Василія Івасюка, екзарха Одесько-Кримського почали свою діяльність на Півдні України у 2010 році.

3 травня 2012 року, сестри започаткували свою місію у м. Одеса на парафії святого апостола Андрія Первозванного. Також цього року монаша спільнота почала будівництво Дому Милосердя у с. Вапнярка поблизу міста
Одеса. Цей дім призначений для одиноких матерів та їх дітей. Завершити його будівництво вдалося у 2021 році.

У 2017 році сестри Чернечої родини Воплоченого Слова розпочали апостольську діяльність на парафії Вознесіння Господнього УГКЦ в м. Одеса, де навчають катехизму дітей і дорослих, провадять літні табори, допомагають убогим.

3 серпня 2021 року, у с. Вапнярка поблизу Одеси Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ з владикою Михаїлом Бубнієм, екзархом Одеським освятили монастирську каплицю Святих мучениць Софії та її дочок Віри, Надії і Любові, а відтак «Дім милосердя» для одиноких матерів та їх дітей.

У привітанні Блаженніший Святослав побажав сестрам бути мудрими жінками, які вміють вкласти добру закваску в тісто сучасної культури, щоб євангелізувати сучасний світ, сучасну родину, сучасних дітей та щоб цієї євангельської закваски ніколи не забракло в їхньому духовному житті.

Глава Церкви також побажав, щоб новоосвячена монастирська каплиця Святих мучениць Софії та її дочок Віри, Надії і Любові була місцем зустрічі з живим Христом для всіх.


Перелік