Церква святого Івана Хрестителя (м. Кіндерслі, Канада)

Церква була побудована в 1944 році на ділянці площею два акра в десяти милях на південь і в трьох милях на захід від Кіндерслі. Востаннє єпископ Андрій Роборецький відслужив Божественну Літургію у храмі 2 вересня 1972 року.

Церква являє собою дерев'яну прямокутну споруду, 40 х 24 фути, з багатокутною західною стіною. Його внутрішні та зовнішні стіни оброблені пофарбованим вузьким дерев'яним сайдингом, двосхилий дах покритий гонтом і розходиться в додаткову форму над західним кінцем конструкції. Східний парадний вхід має прилеглий ганок і дві вежі, увінчані куполами і хрестами; третій хрест з'являється на передній вершині двосхилим даху. В інтер’єрі багатокутного святилища міститься головний вівтар, нава містить кілька рядів лавок на відповідних сторонах тетрапода. Зображення церковного покровителя та зображення Пресвятої Богородиці з немовлям Христом і Христом, що любить людство, є олійними відбитками на склу. В інтер’єрі церкви домінує висока склепінчаста стеля, підлога церкви дерев’яна і частково вкрита килимом. Освітлення - свічками, опалення - дров'яною калорифером. Будівництво храму було здійснено за рахунок приватних фінансових пожертвувань та добровільної праці парафіян. Головним майстром будівництва був Павло Паламар. Ділянку храму в два гектари подарував парафії Дмитро Козицький.

Заселення українців на цій території почалося в 1912 р. переважно з Гусятинського та Бучацького повітів. Парафія була організована під час будівництва парафіяльної церкви; до цього поселенці відвідували богослужіння в сусідніх парафіях, а також їздили до церкви Святого Георгія в Саскатуні.

Парафію заснували 15 сімей, м 1961 р. налічувалося 60 душ (Директорія), у 1975 р. нараховувалося 7 родин. У 1976 р. парафією очолювали: преподобний декан Петро Криворучка, виконуючий обов’язки пароха, Вальтер Паславський, Нік Богачек, Дмитро Козіцький, Катерина Козіцький та Саллі Паславскі.

Українська католицька парафія Святого Івана Хрестителя Кіндерслі перебуває під душпастирською опікою Свіфт-Кенту.

Перелік