Церква святого архістратига Михаїла (м. Одеса)

Парафія Святого Архистратига Михаїла була офіційно заснована 22 листопада 2020 року. Цього дня, владика Михаїл Бубній здійснив Чин освячення престолу з покладанням антимінса. Храм розташований на прилеглій території Південного територіального управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України у місті Одеса. Посвячення місця і закладення капсули під будівництво першого повноцінного храму в місті Одесі відбулося 12 червня 2017 року.

Ця молитовна споруда постала завдяки стараннями правлячого екзарха Одеського владики Михаїла Бубнія та з ініціативи полковника Сергія Петровича Трачука. Відповідальним за будівництво храму був отець-доктор Микола Слободян, судовий вікарія Одеського екзархату, який понад два роки трудився над його спорудженням.

До будівництва приклалося багато добродіїв і жертводавців з м. Одеси, парафіяни катедрального храму святого апостола Андрія Первозванного та парафії Вознесіння ГНІХ, добрі люди з різних куточків України та меценати із-за кордону. Його спорудженням займалася бригада майстрів з 5 чоловік із міста Верховини (Івано-Франківська область), під керівництвом пана Миколи Іллюка. Роботи над зведенням церкви тривали періодично протягом двох років. Спочатку залили фундамент, потім через деякий час почали зводити стіни з каліброваного бруса, а відтак вже накриття.

Сакральна споруда побудована в Гуцульському стилі зі смереки. Довжина храму 21 метр, ширина - 8 метрів, а висота - 14 метрів до хреста.

На освячення першого трикупольного храму в Одесі прибуло чимало вірних і гостей, зокрема депутати Одеської міської ради. Архиєрейську Божественну Літургію своїм співом супроводжував хор катедрального храму Святого апостола Андрія Первозванного. На свято прибули також священники з інших парафій Одеси, Южного та Іванівки, сестри монахині.

У храмі перебувають мощі святого Миколая Чудотворця. Також на території парафії є катехитичний зал, який використовується для катехизацій, зустрічі молоді, репетицій хору, парафіяльних зборів, конференцій та благодійних ярмарок. Парафію обслуговують священника: парох – о. Микола Слободян, та сотрудник – о. Олександр Француз.

На парафії активно проводиться катехизація молоді і дорослих, молитви на оздоровлення, реколекції. Богослужіння відбуваються щоденно. Діє вівтарна дружина, недільна школа, біблійний гурток, спільнота Матері в молитві, парафіяльний хор. Регент і дяк парафії Микола Мудрик.


Розклад богослужінь

У понеділок:
9:00 год. – Божественна Літургія

У вівторок:
9:00 год. – Божественна Літургія
18:30 год. – Молебень до Богородиці

У середу:
9:00 год. – Божественна Літургія
18:30 год. – Зустріч спільноти «Матері в молитві»

У четвер:
9:00 год. – Божественна Літургія
18:30 год. – Акафіст до св. Миколая Мирликійського

У п’ятницю:
9:00 год. – Божественна Літургія
17:00 год. – Хресна дорога
18:00 год. – Біблійний гурток

У суботу:
9:00 год. – Божественна Літургія
17:00 год. – Велика Вечірня

У неділю:
9:00 год. - Утреня
10:00 год. – Божественна Літургія
11:15 год. – Катехизація для дітей і дорослих
18:00 год. – Божественна Літургія

Храм відчинений

Щоденно з 8:30 год. – 19:00 год.

Час сповіді

Перед і після Божественної Літургії

Перелік