Церква Покрови Пресвятої Богородиці (с. Шарпанці, Львівська область)

Підвалини будівлі опираються на цегляний підмурівок, а ось з північної сторони частково на бетонний фундамент. До вівтаря з півночі прибудована ризниця. Бабинець виглядає непропорційно довгим - мабуть, його розбудували (видовжили приблизно удвічі).

Над єдиним входом до церкви установили трисхилий дашок на металевих опорах. Над ним є вікно, очевидно, для освітлення хорів в інтер'єрі. На стінах будівлі, які вертикально шальовані дошками, є вузьке піддашя, над ним вікна арочної форми.

Двосхилий дах над навою завершує низький восьмибічний ліхтар, накритий банею. На північ від церкви стоїть не діюча деревяна двоярусна низька дзвінниця, накрита наметовим дахом. Діюча мурована стінна дзвіниця на три дзвони знаходиться на південний-захід від святині, на межі церковного подвір'я.

З 1961 по 1989 роки церква була закрита і богослужіння не проводилися. Після виходу з підпілля, парафію обслуговували ті самі священики, що в с. Лучицях. Вихід з підпілля відбувся без конфліктів. У 2006 р. була утворена молодіжна організація “Марійська дружина”. Щороку відбуваються реколекції, вишкіл молодіжних лідерів у літніх таборах.

Був зроблений ремонт храму: фасад церкви, заміна вікон, малювання покриття церкви.

Відбувалися святкування Року християнської родини, Року священичого покликання.

Перелік