Церква Воздвиження Чесного Хреста (с. Горбків, Львівська область)

Під час перебування УГКЦ у підпіллі в парафії с. Поториці і с. Горбкова, які належали до Cокальської парафії, Богослужіння не відправлялися греко-католицьким священиком.

З 1946 по 1990 роки парафії с. Поториці і с. Горбкова обслуговували православні священики із Сокаля. У с. Поториці в цей час церква не діяла, так як була зруйнована, а у с. Горбкові – була закрита і передана школі під склад.
У 1990 парафії с. Поториці і с. Горбкова одностайно перейшли в лоно УГКЦ. У селі Поториці розпочалося будівництво храму, так як стара Церква була знищена. У селі Горбкові розпочалося відновлення храму. Парафію с. Поториці з 1990-92 років обслуговував о. Володимир Вітт, а з 1992 по сьогодні о. Богдан Гой. Парафію с. Горбкова з 1990-92 провадив о. Василь Лепех, у 1993 – о. Володимир Вітт, і з 1993 по сьогодні о. Богдан Гой. На парафіях с. Поториці і с. Горбкова діє вівтарна дружина і братство Неустанної помочі Пречистої Діви Марії. Ці спільноти піклуються про храм та територію церкви, допомагають потребуючим. На парафіях проводяться реколекції, організовуються прощі на відпустові місця, зокрема до Собору св. Юра у Львові, щоб поклонитися Туринській плащаниці. Щороку проводиться підготовка дітей до Першої сповіді та Урочистого святого Причастя. У с. Поториці 3 червня 1990 було освячено камінь під будівництво храму. 19 серпня 1995 року було освячено храм Преображення ГНІХ владикою Юліаном Вороновським. 1999 року відвідав с. Горбків владика Михаїл Колтун і там висвятив двох дияконів. 19 серпня 2004 р. було відслужено спільний молебен і освячено воду в центрі села Поториця біля могили “скасування кріпацтва”, яке очолив владика Михаїл Колтун. А у Горбкові у 2004 році відсвяткували 140-річчя церкви.

Перелік