Церква Божого Милосердя (с. Верхні Торгаї, Херсонська область)

Історія храму в с. Верхні Торгаї розпочинається з 1990 року. Протягом трьох років, з 1990 по 1903 року, місцевими католиками був збудований костел. Після революції 1917 року костел забрали і закрили. З часом керівники колгоспу використовували його як склад під зерно й інші потреби. За час незалежної України, храм був у занедбаному стані і не використовувався.

У 2016 році віруючими Української Греко-Католицької Церкви у с. Верхні Торгаї була подана заява на реєстрацію статуту.

16 жовтня 2016 року був виданий Декрет Екзархом Одеський владикою Михаїлом Бубнієм про призначення парохом парафії «Божого Милосердя» у с. Верхні Торгаї о. Петра Керніцького.

27 вересня 2017 року була зареєстрована перша греко-католицька громада «Божого Милосердя» і від того часу почалося реставрація храму, який освятив владика Михаїл Бубній екзарх Одеський, 20 жовтня 2019 року Божого. Реставрації храму тривали 3 роки, під керівництвом о. Петра Керніцького.

На даний момент, настоятелем парафії Святого Олександра Патріарха Царгородського являється о. Петро Керніцький, сотрудник о. Назарій Ланько. На парафії стабільно проводиться катехизація для всіх вірних громади.


Розклад богослужінь

У неділю і свята:
8:30 год. – Божественна Літургія

Храм відчинений

Під час богослужінь

Час сповіді

Перед і після Божественної Літургії

Перелік