Церква святих Петра і Павла (м. Соснівка, Львівська область)

З нагоди ювілейного 2000-го року від Різдва Христового в парафії відбулося свято під гаслом “Ісус Христос – вчора, і сьогодні, і повіки, той самий”.

У 2005 р. було розписано храм за участю Богдана Петровича Балицького, а іконостас на шклі розписала парафіянка Оксана Смеречинська.

На особливу увагу заслуговує Святий вечір у колі шахтарських родин, який відбувся напередодні Свят-Вечора у 2004 р. З ініціативи Преосвященнішого єпископа Михаїла Колтуна та підтримки директора шахти “Надія” відбувся Святий вечір шахтарських родин. Владика разом зі священиками о. Михайлом Ткачівим, о. Володимиром Коткевичем, о. Ярославом Малишем, о. Зеновієм Колтуном, деканом Червоноградським о. Петром Якимцем, настоятелем о. Зеновієм Буньом, о. Мирославом Банахом здійснили освячення приміщення шахти, фігури св. Варвари, покровительки шахтарів, а також опустився в шахту на глибину 500 м, щоб там помолитися за шахтарів і поблагословив їхню працю освяченою водою. А на поверхні, у колі шахтарських родин третього покоління відбувся свят-вечір за столом з колядками і пісними стравами.

У 2007 р. з ініціативи о. декана і священиків Червоноградського деканату, з благословення Вл. Михаїла Колтуна було започатковано фестиваль “Різдвяна зірка” за участю церковних хорів деканату. 12 липня 2007 року Вл. Михаїл Колтун освятив дзвони і кивот.

Під час Архиєрейської Літургії було освячено кивот – філігранну роботу виконав відомий на Львівщині та за її межами різьбяр-художник Ігор Косик. А жертводавцем кивоту став парафіянин Володимир Стисько. По завершені Служби Божої відбулося посвячення дзвонів: найбільший – 800 кг.; середній – 500 кг.; менший – 250 кг. Щоб помазати дзвони святим миром знадобилася драбина. Яким же було здивування і захоплення усіх, коли до дзвона Покрови Пресвятої Богородиці по драбині піднявся сам Владика. За мить рознісся звук мелодійних дзвонів, які кожної неділі і свята скликають люд Божий до храму.

Служіння за часів підпілля здійснював ієромонах о. Мар’ян Чернега, ЧСВВ з монастиря м. Червонограда. Покликання до священичого сану з парафії УГКЦ: о. Віталій Кужельний; о. Юрій Дрізд. Семінаристи: Йосип Скоробогатий та Юрій Стасюк.

Перелік