Церква святої Анни (м. Вишневе, Київська область)

Заснована 22 грудня 2007 року. У зв’язку з відсутністю приміщення для богослужінь протягом 5 років громада молилась у помешканні парафіян у багатоквартирному будинку. З 2012 року богослужіння стали відбувалися в актовій залі в приміщенні місцевого РАГСу в центрі міста, а з січня 2021 року – в орендованій залі за адресою: вул. Київська 4.

Адміністратором парафії з 2012 року є о. Володимир Мальчин, віце-канцлер Курії Верховного Архиєпископа Києво-Галицького.

Попри непристосоване приміщення та часові обмеження щодо проведення богослужінь, життя парафії є насиченим і активним як молитовно, так і харитативно. Божественна Літургія служиться щонеділі і у великі свята; також парафіяни мають можливість замовити при потребі Службу Божу посеред тижня. У часі Різдва і Великодня молитовний розклад більш насичений відповідно до церковного уставу. Під час Великого Посту проводяться реколекції як для дорослих, так і для молоді.

На парафії проводиться катехизація усіх вікових груп:

- дорослі (проводить адміністратор парафії після недільного богослужіння),

- діти віком 4-6 років і діти після Першої Сповіді і Урочистого св. Причастя (проводять катехити, що отримали канонічну місію від єпархіального єпископа),

- діти, що готуються до Першої Сповіді і Урочистого св. Причастя.

Парафіяни радо діляться своїми талантами і часто організовують різні парафіяльні свята із залученням дітей, молоді та дорослих: св. Василія/Меланки, День Матері, День Батька, празник св. Йосафата і блаж. Йосафати, празник Покрови, свято Миколая.

Члени парафії є активними учасниками мирянських спільнот і рухів на теренах Київської Архиєпархії - «Подружні зустрічі», «Віра і Світло», «Рух Назаретських Родин», «Лицарі Колумба».

Найбільшою невирішеною проблемою для парафії сьогодні є відсутність храму.


Розклад богослужінь

Богослужіння в неділю на 10 годину

Храм відчинений

Щонеділі з 10 до 12.00

Час сповіді

Тайна сповіді уділяється священиками під час Літургії

Перелік