Церква святого пророка Іллі (с. Чішки, Львівська область)

Під час перебування УГКЦ в підпіллі парафіяни села побудували капличку на цвинтарі, де відправлялись акафісти, молебні. Люди, які не могли відвідувати Богослужіння на цвинтарі, слухали відправи, які транслювались по “Радіо Ватикан”.

Першим священиком на парафії після легалізації УГКЦ був о. Іван, який став настоятелем монастиря на Тернопільщині. Згодом парафією опікувались: о. Богуслав, о. Петро із с. Пониковиця, о. Мирон із с. Соколівки, о. Кетич, о. Ігор Суходольський, о. Євген Мигаль, який до цього часу трудиться для духовних потреб вірних.

Коли відбувся вихід УГКЦ з підпілля, жодних конфліктів між парафіянами не було. Стараннями людей до храму було повернено частину церковних речей, які радянською владою були перевезені до Львівської картинної галереї. Таким чином церкві був повернений первинний і належний вигляд.

Однією із визначних подій в історії парафії було святкування 2002 року 100-річчя храму. Спільну радість із жителями села Чижки розділили священики та вірні із навколишніх сіл. Багато потрудився для храму і колишній парох о. Тома Дуткевич. Його стараннями було відновлено пам’ятник на могилі колишнього пароха с. Чижки, виготовлено і встановлено меморіальну таблицю. На даний час парафіяни своїми силами і Божою допомогою далі трудяться над відновленням храму.

Велика увага приділяється дітям: навчання основ християнської віри, підготовка до Урочистого Першого Причастя, науки для молоді про здоровий спосіб життя. На парафії діє церковний хор.

Перелік