Монастир отців-василіян Серця Христового (с. Званівка, Донецька область)

Парафія Преображення Господнього заснована 03.09.1991 р., Благословення Кир Любомира від 23.09.1996 р. на існування монастиря, Благословення Кир Василія від 27.07.1998 р. на заснування монастиря.

2 серпня 2017 року Божого Блаженній Святослав, Глава УГКЦ надав дозвіл і благословення на заснування МАРІЙСЬКОГО ВІДПУСТОВОГО МІСЦЯ у парафії Преображення Господа нашого Ісуса Христа с. Званівка Донецького екзархату; де перебуває копія ікони «Богородиця замилування». І рекомендував встановити щорічну прощу до цього місця на празник Успіння Пресвятої Богородиці.

І рекомендував встановити щорічну прощу до цього місця на празник Успіння Пресвятої Богородиці.

А Апостольська Пенітенціарія для збільшення побожності вірних та для спасіння душ, силою повноважень, наданих їй Святішим Отцем Франциском, Папою Римським, вислухавши прохання,Владики Степана Менька, ЧНІ, екзарха Донецького, з небесних скарбів Церкви охоче уділяє та надає можливість усім вірним і кожному зокрема отримати в парафії Преображення Господнього в с. Званівка (Бахмутського р-ну Донецької обл.) прощення всіх гріхів і ПОВНИЙ ВІДПУСТ, який також можна жертвувати як надолуження за душі вірних, що перебувають у чистилищі.


Перелік