Студентський храм Рівноапостольного князя Володимира (м. Львів)

Зародження діяльності Центру студентського капеланства, який за завдання ставить собі душпастирську опіку студентської молоді м. Львова, дало поштовх будівництву студентських храмів. Для потреб студентської молоді Національного лісотехнічного університету України повстає храм рівноапостольного князя Володимира. Храм був побудований в 2011р. в пам’ять головного архітектора м. Львова Володимира Швеця. 28 липня 2011р. храм був освячений Високопреосвященнішим Архієпископом Львівським Кир Ігорем. Настоятелем храму був призначений капелан Національного лісотехнічного університету України о.Богдан Кулик. Покровителем храму обрали Київського князя Володимира Великого який як нам відомо, охрестив Київську Русь. Саме в день Рівноапостольного Володимира Великого, князя Київського, святкують храмовий празник. 26 січня 2014р. Митрополитом Львівським Кир Ігорем в храмі був посвячений іконостас.

Попри нетривалий час функціонування, храм Володимира за свою особливість був зауважений на найвищому рівні. 10 серпня 2012р. Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України нагородило храм Дипломом ІІ ступеня, як переможець конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію на території України в 2011р. у номінації “Культові споруди”.

Так як храм був збудований для забезпечення духовних потреб студентів, його розташування дуже добре цьому сприяє, оскільки він розташований в безпосередній близькості від гуртожитків Національного лісотехнічного університету України. Щодо самого душпастирського служіння, то кожного дня служиться Божествена Літургія.

При храмі діє релігієзнавчий гурток. Кожного вівторка і середи відбуваються богословські зустрічі зі студентами. Кожної п’ятниці відбувається молитовна зустріч спільноти “Матері в молитві” де в особливий сосіб молимося за мир в Україні. Храм Володимира протягом цілого тижня є відчинений для молитви всіх бажаючих.

Розклад богослужінь

ПОНЕДІЛОК 18:00 Божественна Літургія за всяке прошення.
ВІВТОРОК 18:00 Божественна Літургія за всяке прошення.
СЕРЕДА 18:00 Божественна Літургія за упокій. Панахида.
ЧЕТВЕР 18:00 Божественна Літургія за всяке прошення.
Молитви на оздоровлення.
П’ЯТНИЦЯ 17:30 Вервиця
18:00 Божественна Літургія за всяке прошення.
СУБОТА 9:00 Божественна Літургія за упокій. Панахида.
НЕДІЛЯ 9:00 Божественна Літургія. Сповідь.
11:00 Божественна Літургія. Сповідь.
Якщо свято випадає на будні дні, то додатково служиться Літургія в 9:00

Храм відчинений

З 11:00 до 19:30

Час сповіді

Час сповіді – кожен день перед і після Богослужіння

Перелік