Церква святого Духа (с. Думичі, Львівська область)

Мешканці села Думичі в душпастирських потребах відвідували храм у с. Монастирок, що за 6-8 км від них.

1994 року з ініціативи мешканців села було створено і зареєстровано громаду і статут УГКЦ с. Думичі. На свято перенесення мощів Святого Миколая відбулось перше Богослужіння під проводм о. Василя Дацківа, якого було призначено адміністратором новоутвореної громади. Було посвячено місце під майбутній храм, який почали будувати того ж літа, а вже за рік у ньому проводилось Богослужіння. Храм збудовано повністю і освячено на празник

Зіслання Святого Духа 1996 року. Обряд освячення провів і очолив Літургію о. Іван Галишич – Синкел Яворівський Львівської архиєпархії.

З 2000 року парохія належить до Сокальської, а пізніше до Сокальсько-Жовківської єпархії.

У 2002 році на зміну о. Василю Дацківу призначено нового адміністратора храму о. Тараса Загоруйка.

21 листопада 2002 року на Свято Михаїла парохію з душпастирським візитом відвідав і після Божественної Літургії уділив архипастирське благословення Кир Михаїл Колтун, Єпископ Сокальський.

У березні 2004 року адміністратором храму призначено о. Михайла Бранця.

Село невелике чисельно, але дуже розкидане, бо об’єднує кілька хуторів і присілків. І коли зима чи сильні дощі, через бездоріжжя не всім під силу добратися до храму. Ще до тепер існує міжконфесійний розподіл села і навіть родин, бо певна частина людей ходять, як вони кажуть, “до своєї материнської церкви” у с. Монастирок, що належить УПЦ КП.

За останні роки проведено ремонтні роботи в храмі і на території, ведеться будова парафіяльного дому.

З 1994 року щоразу на свято Положення пояса Пресвятої Богородиці організовується проща до відпустового місця у с. Заглина, а з 2006 року також і молодіжна проща. Відбуваються часті поїздки парохіян до джерела. З 2005 року стало традиційним у неділю, перед святом Успення Пресвятої Богородиці проводити для дітей свято Першої Сповіді і Урочистого Причастя.

Розклад богослужінь

Розклад богослужінь у неділі та свята 10.00

Час сповіді

Сповідь перед літургією

Перелік