Церква Успіння Пресвятої Богородиці (с. Ракобовти, Львівська область)

Парафія храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Ракобовти Буського району Львівської області. Дерев’яна церква побудована в 1940 році.

Парафія УГКЦ Успення Пресвятої Богородиці с. Ракобовти зареєстрована 13 грудня 1991 року, стараннями о. Богдана Корпало, який разом із парафією повернувся в лоно Греко-католицької церкви. Здійснено перехід з церковно-словянської мови на українську і всі богослужіння відправляються українською мовою. Відновлено пам’ятник, поставлений в честь знесення панщини. Відновлено хрест, поставлений з нагоди 1000-ліття хрещення України. Поставлений пам’ятник на могилі стигматика Степана Навроцького. Стигматик Степан Навроцький народився 1922 року в селі Залуква на Івано-Франківщині, але часто бував у с. Ракобовтах, гостював у місцевого священика о. Андріяна Піджарка, де, за свідченням очевидців, у нього проявлялися стигми і тут він заповідав себе поховати. Після загибелі (знайшли вбитим біля села Нова Лопдина Кам’янка-Бузького району) парафіяни привезли тіло Степана Навроцького до с. Ракобовтів, де на самий Великдень похоронено його коло церкви. Село Ракобовти стало одним із духовних місць, до якого їдуть прочани.

28 травня 1997 року на парафії перебувала чудотворна ікона Зарваницької Божої Матері. Місї проводять о. Василь Зінько ЧСВВ, сестра чину Св. Вікентія Софія Клімовська, автор книжки: “Що ти знаєш про свідків Єгови?” Відбуваються прощі до Зарваниці, Крехова, Унева, Гошева, Глинян, до мощів бл. муч. Миколая Чарнецького, до Туринської плащаниці в Соборі Юра у Львові.

31 травня 2009 року прочани із Івано-Франківська подарували для храму копію чудотворної ікони Божої Матері із Погоні. Щороку, починаючи Св. Літургією, на парафії святкується День Незалежності і День Матері. В часі Великодніх свят організовано проводяться гаївки.

Перед початком навчального року відбувається сповідь дітей, відправляється Служба Божа, а перший дзвінок розпочинається з благословення священика. Щороку під час навчання в школі проводиться катехизація дітей, молоді.

Розклад богослужінь

Свята Літургія в неділі і свята відправляється позмінно.
Раз в 9 год. іншої неділі в 11.30год.

Щонеділі та перед великими святами правиться вечірня.

В травні правляться молебні до Пресвятої Богородиці.

В червні відправляються молебні до Христа Чоловіколюбця.

В часі великого посту правляться Хресна дорога.

Час сповіді

Перед Службою Божою відбувається Сповідь

Перелік