Парафія Покрови Пресвятої Богородиці (м. Варшава, Польща)

З благословення Високопреосвященого Владики Євгена Поповича Архиєпископа і Митрополита Перемисько-Варшавської Митрополії УГКЦ в Польщі у Варшаві і під Варшавою відкрито нові душпастирські пункти для Греко-католиків. В порозумінні з Владикою Ромуальдом Каміньським ординарієм Варшавсько-Праським Римо-католицької Церкви, Греко-католики мають можливість користати з храмів місцевих Парафій.

Вже 26 березня 2018 року відбулася зустріч з Владикою Ромуальдом і о. Володимиром, о. Дмитром і паном Петром Петреній, на якій узгоджено з яких Церков будуть користати Греко-католики. Між іншими обговорено новий пункт у Варшаві вул. Алея Станув Зєдночоних. Місцевий парох від самого початку відкрився для Греко-католиків і бажав допомогти.

Храм був збудований в 1987 р. і в тому році посвячений. Та церква була тимчасова, до моменту коли збудується головний костел, який розпочали будувати в 1989 р. а посвячено в 2000 р.

Церква збудована в 1987 р. до 2000 року служив вірним. Коли посвячено новий костел, то ця святиня була не потрібна і 18 років уживали її від часу до часу. Коли 9 квітня 2018 р. з парохом договорено, щоби на кінець квітня розпочати богослужіння, то спільно пітверджено що потрібно зробити ремонт.

З благословення Владики Євгена Поповича, вже 17 квітня розпочався ремонт храму. Цей ремонт був профінансований через Перемисько-Варшавську Архиєпархію, а свій труд в прибирання і прекрасу церкви приклало багато осіб.

Українська греко-католицька громада у Варшаві на Празі заснована 13 серпня 2017 року. Парохом є о. Володимир Рачковський. 9 серпня проголошена, згідно Декрету, парафією Покрови Пресвятої Богородиці і стала третьою греко-католицькою парафією у Варшаві.


Розклад богослужінь

В кожну неділю Свята Літургія о год. 09:30, 11.00, 19.00 та у свята о 19.00

Перелік