Церква Пресвятої Трійці (с. Бабичі, Львівська область)

Церква дерев`яна, однозрубна, безверха будівля хатнього типу, розміром 17 м. х 8 м., вміщає 200 осіб, стоїть біля цвинтара, неподалік школи. Збудована у 1912 - 1914 рр. коштом добровільних пожертв парафіян.

3 червня 2012 року в с. Бабичі Радехівського деканату відзначили століття храму Пресвятої Трійці, який згідно надпису у церкві спорудили в «1912 році, з добровільних датків бабичан, за душпастирювання о. Стефана Петрущевича». З 2007 до 2012 року в храмі зроблено ремонт: укріплено підвалини, знадвору обшальовано деревом церкву і дзвіницю, оновлено купол церкви, проведено ремонт всередині храму.

У день ювілею громада села приймала Правлячого архиєрея Михаїла Колтуна, який за столітню історію бабичівської церкви вперше відслужив у ній Архиєрейську Божественну літургію.

Архипастир закликав вірних «втішатися тим, що ми вберегли Церкву, її наповнюємо і належимо до цієї Церкви, яка є нерозривна з Христом і дією Його благодаті. Це для нас є потіха, утвердження і заохота в нашому житті». Відтак єпископ заохотив присутніх і на дальше «довіритись, посвятитись і бути вірними членами Церкви Христової, щоби наша Церква могла світитися в Україні, серед інших церков та конфесій». Щодо стратегії розвитку парафіяльного життя, архиєрей сказав: «Церква ставить завдання відкривати школи та провадити навчання не тільки для малих дітей, але і для дорослих, щоби ми усі могли відчути дію Божої благодаті».

о. Роман Назаркевич, настоятель парафії, подякував владиці Михаїлу за те, що очолив урочистість та розповів «про купол храму, який був з дірками, не тому що град його побив, а тому що хтось хотів зняти хрест. В нього стріляли, не один раз, але він вистояв. Він сьогодні красується і його далеко видно. Він виблискує всім блиском сонця». Тому дивлячись на купол своєї церкви о. Роман стверджує: «Напевно, таким має бути християнин. Скільки би його не ранили, він має лишитися живим і має виблискувати світлом Христа».

«Ми в цей храм поклали серце. Багато людей працювали, багато було дискусій, старань, але сьогодні радіємо всі, бо Бог об’єднав нас, щоб ми були разом», – підсумував настоятель парафії.

Після богослужіння лунали святкові привітання та многоліття. Від імені Львівської обласної ради п. Ірина Сех вручила о. Роману Назаркевичу, керівнику співочого тріо священиків «Новий час», «Відзнаку» за його вклад у справи духовного відродження українського народу

В храмі знаходяться мощі святого Йосафата а також мощі святого Климента Патпи римського

Перелік