Монастир святого Йосифа Обручника (м. Брюховичі, Львівська область)

Монастир св.Йосифа Обручника в Брюховичах започатковано у 1992 р. Ще на той час в орендовані приміщення підприємства “Вогник” з Зимної Води переведено Новіціят Сестер Василіянок.

Починаючи з 1993 р. сестри провадили активну катехитичну працю серед дітей, які приїжджали на бази дитячих таборів у Брюховичах: готували до Таїнств Сповіді та Причастя, до Таїнства Хрещення.

То була добра нагода для голошення Слова Божого, оскільки діти, які приїжджали у ці табори, були з різних куточків України: з Дніпопетровської, Луганської, Київської, Харківської, Вінницької, Донецької, Черкаської областей, а також з Чорнобильської зони.

За підтримки о.Івана Шевціва будинок було викуплено, відремонтовано і 28 серпня 1995 р. освячено Владикою Филимоном Курчабою.

З 1998 р. і до сьогодні монастир св. Йосифа є постійним формаційним домом сестер Чину Святого Василія Великого – новіціатом. Сестри – новички під проводом Директорки новичок та Соції проходять формацію в атмосфері тиші та молитви, навчаються, опікуються старенькими сестрами, виготовляють своїми руками свічки, чотки, листівки.

При парафії Різдва Пресвятої Богородиці в Брюховичах під проводом сестер функціонує Катехитична школа імені сестри Василії Глібовицької,ЧСВВ, яка започаткована восени 2004 р.

Катехизацію провадять сестри-новички другого року новіціяту: приготування до Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя, проведення дитячих таборів “Канікули з Богом”, організація вистав з нагоди різних свят та ін.


Перелік