Церква Пресвятого Серця Христового (м. Заліщики, Тернопільська область)

Храм Покрови Пресвятої Богородиці у місті Заліщики не вміщав усіх вірних, тому парафіяни вирішили побудувати нову церкву. 27 червня 1993 року освятили наріжний камінь для майбутньої церкви. Чин освячення здійснив владика Івано-Франківської єпархії Софрон Дмитерко. За його підтримки декан-о. Никодим Гуралюк запропонував надати майбутньому храму титул Пресвятого Серця Хрестового. Архітектор — Михайло Нетриб'як.

У вересні 1994 року розпочали будівництво каплиці, яку освятили 8 листопада та утворили парафію того ж року. У 1994—2002 роках тривало будівництво церкви.

У червні 2001 року на храмове свято парафію та новобудову відвідав владика Бучацької єпархії Іриней Білик, котрий зробив і свій жертовний внесок у будівництво святині.

При парафії діє братство «Апостольство молитви», спільнота «Матері в молитві», Вівтарна дружина (з 1994). Також створено осередок благодійної організації «Карітас», налагоджено зв'язок з «Церквою в потребі» (Німеччина) та церковною українською громадою в Мельбурні (Австралія).

Перелік