Місійна станиця святого апостола Павла Сестер ЧСВВ (м. Запоріжжя)

Ісус сказав: «Жнива великі та робітників мало. Просіть, отже, Господаря жнив, щоб вислав робітників на Свої жнива» (Мт. 9, 36-38). Розуміючи потребу служіння Сестер, о. Андрій Бухвак – настоятель парафії Архистратига Михаїла у Запоріжжі – звернувся до Управи Сестер Провінції Пресвятої Тройці ЧСВВ з проханням про відкриття місійної станиці Сестер Василіянок при парафії. Сестри відповіли на заклик Доброго Пастиря, Який, «бачивши юрми народу, змилосердився над ними, бо вони були стомлені й прибиті, немов ті вівці, що не мають пастуха» та з благословення владики Степана Менька, екзарха Донецького, почали свою місійну діяльність у Запоріжжі у 2003.

У своєму служінні Сестри намагаються прищепити людям любов до Живого Бога, який любить безкорисливо, діє і веде свій народ Святим Духом. Дивлячись на Ісуса, разом з парафіянами пізнають Його зблизька, вслухаються в Його Слово через спільні роздуми над Святим Письмом та зустрічаються з Ним у Святих Тайнах. Створено місцеву спільноту для зросту в Христі Ісусі.

Вагомою частиною місійного служіння сестер Василіянок на парафії є євангелізація дорослих і катехитичне навчання дітей різної вікової категорії, підготовка до святих Тайн Сповіді та Пресвятої Євхаристії. Сестри дбають про красу храму та церковний одяг, випікають просфори.

Зустрічі з молоддю включають пізнання Бога через науки, спільну молитву, відвідування святих місць, спільні святкування та відпочинок. У життя парафії тісно вплетені концертні програми за участю дітей, молоді та їхніх батьків. Важливим у духовному розвитку греко-католицької громади в Запоріжжі є рух «Матері в молитві».

В обставинах війни та її наслідків Сестри надають духовну опіку біженцям (ВПО) в «Карітас Запоріжжя». Організовано школу Євангелізації св. апостола Андрія, у якій взяла участь велика кількість переселенців. На парафії кожної суботи протягом двох років ліплять вареники для поранених військових у шпиталях Запоріжжя.

Своїм служінням у Запоріжжі Сестри стараються виконувати Божу волю, відповідаючи на потреби часу та запити парафії.


Перелік