Парафія Матері Божої Неустанної Помочі (м. Запоріжжя)

Першу літургію відслужив парох отець Роман Вовк 20 листопада 2016 р в старенькій хатині на краю Запоріжжя. Людей було не багато проте це був початок життя парафії Матері Божої Неустанної Помочі.

Вже з весни 2017 року було розпочато будівництво катехетично-реколекційного центру. В проміжку цього часу Літургії відбувалися у невеликій палатці. Та 20 серпня 2017 року владика Степан, Екзарх Донецький УГКЦ, освятив каплицю в новозбудованому катехитично - реколекційному центрі. Єпископ також звершив Чин освячення хреста та наріжного каменю під будівництво храму

Під час проповіді владика Степан наголосив, що любов - найважливіша прикмета християн. «Навчімося прощати нашим ближнім. Ми повинні робити добрі діла не тільки грошима, ми повинні навчитися любити не тільки тих, що нас люблять, а й наших ворогів. Бо вони є нашими братами і сестрами в Христі», - сказав проповідник. Чому вони такі? Через те, що не пізнали Євангелія, Боже Слово. «Кожен із нас повинен щодня змінюватися, преображення повинно нас супроводжувати все життя. А преображаємося ми тоді, коли сповідаємося, молимося, робимо добрі діла. Ми стаємо подібними до Бога, коли любимо. А це можливо тоді, коли з вами буде приємно говорити не тільки друзям, а й ворогам», - додав владика Степан. Згодом стіни храму почали підніматися до неба і 6 листопада 2018 року вже ставилися купола на Храм.

А згодом 7 липня 2019 р.Б. відбулося величне дійство - посвята храму на честь Матері Божої Неустанної Помочі. Чин освячення та очільником Архирейської Літургії був Владика Степан Меньок - Екзарх Донецький.

Кількість парафіян – 35.

На парафії є хостел, харчування, можливість проводити реколекції, семінари та інші заходи.


Розклад богослужінь

Будні

Божественна Літургія - 8:00

Неділя і свята

8:00 - Утреня,
9:00 - Божественна Літургія;

Матері в молитві - четвер о 18:30

Перелік