Церква Успіння Пресвятої Богородиці (м. Маямі, США)

Історія парафії в Маямі розпочалася ще в кінці 40-их на початку 50-их років ХХ століття.

У 1949 році в Маямі почала збиратися українська громада, яка складалася переважно з людей третьої хвилі міграції. Це люди, які приїхали після Другої світової війни. Також була вже група людей з попередніх хвиль міграції. Уже в 1953 році була заснована парафія. З того часу й почалося парафіяльне життя, почалися активні дії пароха та парафіян для будівництва храму, який освятили у 1958 році. Тобто історія парафії налічує понад 60 років.

На даний час парафія складається як з вихідців попередніх хвиль, так і переважно з новоприбулих українців з четвертої хвилі – тих, хто прибули за останні 25 років. Парафія відносно не дуже чисельна, приблизно 75 родин. І тому панує гарна родинна атмосфера. Спільнота вірних, яких єднає любов до Бога та любов поміж собою. З кожним роком до парафії долучаються нові молоді сім’ї. Відповідно, до цієї пасторальної ситуації є певні особливості. Наприклад, Богослужіння та парафіяльні ініціативи відбуваються переважно у двох мовах: українській та англійській.

Парафіяльний храм розташований у мікрорайоні, який заселений переважно вихідцями з Куби та Південної Америки. Тому разом з сусідами два рази на місяць на парафії моляться Вервицю іспанською мовою.


Розклад богослужінь

Неділя:

9:00 - Божествення Літургія (англійською)
10:30 - Божествення Літургія (українською)

Перелік