Церква Собору святого Івана Хрестителя (с. Довголука, Львівська область)

Збудована у 1924 році за допомогою майстра Семена Коваля на місці старої дерев`яної церкви св. Івана Хрестителя з 1855 року. Кажуть, що стару церкву розібрали, а метеріал з неї продали господареві з села Крушельниця, який збудував з дерева хату. Якщо мова про Крушельницю у Сколівському районі, то це не відповідає дійсності, оскільки там обидві церкви були зведені ще в минулому столітті. Церква була зачинена з 1962 по 1989 рр. У травні 2009 р. була пограбована - зловмисники викрали речі євхаристійного призначення, три хрести та інші речі. Пам'ятка архітектури місцевого значення. Церква у почерговому користуванні громад УГКЦ і УАПЦ.
Розташовується у центрі села, на невисокому підвищенні, оточена деревами. Будівля хрещата у плані одноверха. Рівноширокі гранчастий вівтар, квадратова нава і квадратовий бабинець розташовані по осі схід-захід. До вівтаря з півночі і півдня прилягають квадратові ризниці, вкриті двосхилими дахами, а до бабинця - вужчий присінок з надбудовою. Церкву оточує піддашшя, яке опирається на дерев'яні фігурні кронштейни. Під опасанням стіни з відкритого зрубу, над опасанням - шальовані вертикально дошками і лиштвами. Бічний вхід у західній стіні північного рамена.
Ліхтар з маківкою вінчає шоломову баню, яка вкриває світловий восьмерик середхрестя нави. Гребені двосхилого даху бабинця і п'ятисхилих дахів бічних рамен і вівтаря вінчають великі восьмибічні ліхтарі вкриті маківками. Цікаво, що деревяна двоярусна (нижній ярус тинькований) дзвіниця, вкрита грушастою банею з ліхтарем і маківкою розташована за межами церковного подвір`я. була більшої площі, але з розвитком сільської забудови довелося зробити проїзд і зменшити подвір`я навколо храму, тому дзвіниця опинилася поза межею.

Перелік