Церква Святого Миколая (с. Воля, Тернопільська область)

Парафія св. Отця Миколая Чудотворця у с. Воля, була заснована 1995 році з благословення блаженної пам’яті Владики Михаїла Сабриги.

Наріжний камінь було освячено 5 жовтня 1995 р.Б. Владикою Михаїлом Сабригою та світлої пам’яті деканом Теребовлянським о. Іваном Сиваком.

Парафія була заснованa з ініціативи мешканців села Воля та за фундаторською підтримкою колишнього голови місцевого колгоспу Запорожця Василя Петровича.

Будівництво храму було розпочато у 1996 році, та у 1997 році було завершене.

Першим парохом парафії св. Миколая був світлої пам’яті о. Михайло Дацьків. Його наступником став о Василь Прокопів. Опісля у 2012 році, адміністратором парафії став о. Роман Зощук. А у 2020 році з благословення Архієпископа і Митрополита кир. Василія Семенюка, адміністрування парафією св. О. Миколая, перейняв о. Юрій Тихий.

На даний момент у парафії проводяться різні Богослужіння, молебні, хресні дороги, вервиці. При парафії є утворене “ Брацтво доброї смерті ” яке на чолі з священиком має молитовне зібрання і Святу Літургію у кожну 1-шу п’ятницю місяця.

При парафії є Вівтарна та Марійські дружини, є церковний хор. Щорічно проводяться різні заходи із молоддю парафії такі як “Канікули з Богом” та поїздки по цікавих і духовних місцях, фестивалях та різних заходах. Також організовуються поїздки із старшою групою людей до паломницьких місць та святинь на славу Божу та добра і духовного зросту парафіян нашого храму.

Перелік