Церква святих і праведних богоотців Йоакима і Анни (м. Острог, Рівненська область)

Історія зародження (як також і подальший розвиток) греко-католицької громади в м. Острог, дуже тісно пов'язана з парохією Успіння Пречистої Діви Марії римо-католицької Церкви (РКЦ). Адже саме завдяки запрошення місцевого душпастиря, на святкування храмового празнику, до римо-католицької громади неодноразово приїздив адміністратор парохії УГКЦ міста Шумськ (Тернопільська область) – отець Богдан Коваль. Ознайомившись глибше з непересічною роллю УГКЦ в житті місцевих жителів, о. Богдан вирішує відновити історичну справедливість та відродити діяльність Української Греко-Католицької Церкви у місті та околицях.

Таким чинов, в 2006 році відбулася реєстрація громади і потвердження парохіяльного статуту. Колосальний внесок, на шляху формування спільноти, зробив отець Вітольд (парох громади РКЦ), оскільки надав можливість проводити Богослужіння в місцевому костелі Успіння Діви Марії. На жаль, велика відстань від Шумська до Острога, яку щоразу долав о. Богдан, не завжди дозволяла проводити богослужіння для громади. Та ситуація якісно змінилася в 2010 році, коли отця Богдана було призначено адміністратором громади УГКЦ міста Острог. Вже в серпні, цього ж таки 2010 року, місцева рада виділила громаді земельну ділянку (площею 0,20 га) для будівництва храму. В подальшому, спільними зусиллями душпастиря та членів громади, було розроблено проектну документацію для будівництва храму і парохіяльного центру, а також розпочато їхнє будівництво.

З огляду на те, що парохія святих і праведних богоотців Йоакима і Анни щойно розвивається, тому для облаштування святині потребує допомоги жертводавців. На сьогоднішній час громада складається з 5 сімей.

Розклад богослужінь

Неділя 12:00 – Служба Божа і Сповідь для бажаючих

Святкові і будні дні по домовленістю з Римо – Католицькою Громадою.

*Можливі зміни! Дзвонити за вказаним номером!

Перелік