Церква Різдва Пресвятої Богородиці (с. Тудорковичі, Львівська область)

Храм Різдва Пресвятої Богородиці в селі Тудорковичі побудований у 1937-1939 роках, але ще до Другої світової війни не був посвячений і в ньому не служилися Богослужіння.

За роки підпілля церква була закрита. В ній зробили склад зерна, а згодом – міндобрив.

Мешканці села відвідували сусідню церкву в селі Правда (Хоробрів). У 1989 році церкву відкрили як парафію УПЦ. Священиком на той час був о. Степан Фульмас.

У 1990 році громада на загальних зборах парафіян вирішила підпорядкуватися УГКЦ. На жаль, священик не підтримав ініціативи громади, і деякий час у селі було міжконфесійне протистояння.

У 1991 році призначили греко-католицького священика Ореста Рубеля. Тоді ж відбулося відкриття і посвячення меморіального погруддя священику, композитору і громадському діячеві отцю Віктору Матюку, який народився у цьому селі. Після цих подій священик Степан Фульмас виїхав із села, а село живе одною релігійною громадою.

На парафії служили: о.Степан Бурко,о. Ігор Ковба. З 2002 р – о. Степан Ділай.

У парафії щонеділі й свята проводяться Богослужіння. Щороку під час літніх канікул, запрошуються сестери монахині на катехизацію дітей шкільного віку, молодь, парафіян. Також парафіяни беруть участь у прощах до святих місць. На парафії засноване братство “ Апостольство молитви”.

Перелік