Церква святого Архістратига Михаїла (м. Сокаль, Львівська область)

До 1945 року храм належав УГКЦ. З приходом “визволителів”, храм став православним. У ньому правили священики: о. Олександр Волошинський, о. Прокіп, о. Малевич, два священики-монахи (прізвищ мешканці не пам’ятають), о. Григорій Мельник. Храм відвідували до 250 сімей. З них 80 переселенців з Польщі, села Варишина, окрім цього, сім’ї зі східних областей України та Холмщини.

Церкву закрили 1962 року. Іконостас знищили, а з храму зробили автошколу. У 1991 р. храм було звільнено з-під автошколи, а 1995 р. його повернули громаді УГКЦ. З цього часу парафіяни почали очищати його від наслідків безчинства, одночасно відправляли молебени до Матері Божої, Акафісти. Служили: о. Мирослав Медмідь , о. Петро Сведрун, о. Ярослав Збитковський.

У вересні 2010 року відбулося святкування 175-річчя храму. На парафії проводяться нічні чування, похід із Хресною Дорогою по м. Сокаль, реколекції за участю о. Йосафата Воротняка, ЧСВВ, о. Юрія Савчака, ЧСВВ, канцлера Сокальсько-Жовківської єпархії о. Романа Синицького. У 2000 році святкували 2000-й Ювілей християнства з врученням ювілейних нагород. Урочисто відзначали Рік молоді з вшануванням чудотворного образу Матері Божої Сокальської Потішення, рік священичого покликання, Рік родини. У 2008 році святкували 1020-ту річниці Хрещення Київської Русі-України.

Постійно організовуються прощі в Страдч, Крехів, Заглину, Зарваницю. У 2005 році при церкві засновано спільноту “Матері в молитві”.
Ведуться внутрішні ремонти храму.

Перелік