Церква святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (м. Львів)

Історія парафії бере свій початок ще від 1998 року. Ідею побудови храму в цьому районі довго виношував о. Роман Іванців. Саме він почав готувати план цієї церкви, який згодом передав о. Андрію Мацьківу. На зібранні місцеві жителі вирішили, що тут дуже потрібна церква, а також з радістю прийняли пропозицію назвати майбутній храм іменем Святих мучениць Софії та її дочок Віри, Надії, Любові.

Перші спільні молитви на парафії відбулись в домі катехитки п. Галини. У 2000 році на площі біля нашої школи відбулось посвячення йорданської води. А перша Служба Божа на нашій парафії відправилась у школі, в актовому залі на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. Також та вперше освятили лозу на Квітну неділю, а на Паску відбулось Всенощне Богослужіння – святкова Воскресна Літургія. Потім парафіяни приготували і посвятили в садочку дві кімнати під капличку і кілька років молилися там. З 2001 року на нашій парафії, в школі, катехитка почала готувати дітей до Першої Сповіді та урочистого Причастя. Згодом на горі закопали хрест і вирішили в майбутньому тут збудувати капличку. Біля хреста відбувались свячення води та інші моління. У 2002 році розпочалось будівництво каплички.

У 2004 році Владика Ігор Возняк на храмовий празник посвятив капличку. Наступним настоятелем після о. Андрія Мацьківа став о. Андрій Кошлань, а його сотрудником – о. Юрій Сенчук. Вони, разом із громадою парафії доклали чимало зусиль для того, щоб розбудувати її. Зокрема було збудовано приміщення катехитичної школи, що дало змогу проводити різного роду катехизації , а також молитовні зустрічі та духовні співбесіди для різних поколінь наших парафіян.

Згідно декрету Архієпископа Ігоря Возняка у 2011 році настоятелем храму було призначено о. Андрія Корчагіна.

В наш час у храмі регулярно відбуваються богослужіння, зокрема у неділю відправляється чотири Служби Божі.
Також в катехитичній школі імені св. Софії регулярно відбуваються різного роду катехитичні та духовні зустрічі. Директором катехитичної школи є о.Роман Янчук.
Зокрема діє катехитична програма приготування дітей до Першої Сповіді та Святого Причастя, а також катехизація для дітей від 6 до 12 років. Також у приміщенні катехитичної школи відбуваються зустрічі молодіжної спільноти «Діти Світла», на яких кожна молода людина має можливість дізнатись багато важливого та цікавого про духовний та релігійний вимір власного життя, а також у різний спосіб долучитися до активного життя нашої парафії. Також важливими є спільноти «Матері в молитві», члени якої під гаслом «любов матерів зміцнює світ», об’єднує матерів, що моляться разом за своїх дітей та внуків та спільнота “Діти Непорочної”. У катехитичній школі відбуваються заняття з дітками, зокрема гурток “Перлинка Благодаті”. Також при храмі діє два хори “Слідами Херувимів” та “Дзвони”.

Розклад богослужінь

Понеділок

08:00 Свята Літургія за померлих. Панахида

18:00 Свята Літургія за здоров’я і всяке прошення. Вервиця

Вівторок

08:00 Свята Літургія за померлих. Панахида

18:00 Свята Літургія за хворих. Помазання святим єлеєм з Гробу Господнього на оздоровлення душі і тіла

Середа

08:00 Свята Літургія за померлих. Панахида

18:00 Свята Літургія за здоров’я і всяке прошення

Четвер

08:00 Свята Літургія за померлих. Панахида

18:00 Свята Літургія за здоров’я і всяке прошення

П’ятниця

08:00 Свята Літургія за померлих. Панахида

18:00 Свята Літургія за здоров’я і всяке прошення

Субота

09:00 Свята Літургія за померлих. Панахида

Неділя

07:30, 9:00, 11:00, 13:00 та 18:00 Свята Літургія на всяке прошення

Перелік