Церква святого великомученика Димитрія (с. Суховоля, Львівська область)

За час перебування УГКЦ в підпіллі, парафіяни с. Суховолі, брали участь у відправах у сусідніх селах і містах (с. Стенятин, с. Скоморохи, с. Свитезів, м. Сокаль), бо своєї церкви в них не було.

Священики парафії: о. Василь Партика (1996-1997). У 1996 р. була відправлена перша Служба Божа у маленькій каплиці. У 1997 р. на свято Пресвятої Євхаристії був освячений камінь під будівництво церкви. Чин Освячення здійснив Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун разом зі священиками Тартаківського і Сокальського деканатів. о. Мирослав Медвіт (1998-2004), який продовжував спорудження Божого храму; Роман Сапужак (2001-2005). о. Василь Щеплюк, який священнодіє на парафії св. Великомученика Димитрія з 1 серпня 2005 р. і до сьогодні. Продовжує будувати храм Божий, гуртує молодь і парафіян до богослужінь.

При парафії діє вівтарна дружина, недільна школа. На Різдво хлопці із вівтарної дружини колядують збираючи кошти для будівництва храму. У цій парафії були проведені св. Місії, які розпочалися в часі Різдвяного посту 28 листопада 2007 р. Їх провели о. мітрат Дмитро Кубацький і о. мітрат Василь Гладенький, священики Івано-Франківської єпархії. Настоятель парафії разом із вірними відвідують святі місця у Крехові, Зарваниці, Гошеві та Заглиній.

Парафія урочисто святкує день Незалежності України: богослужіння, хресна хода по селі біля хрестів, молитовне звернення до Бога за український народ. Постійно ведуться будівельно–ремонтні роботи.

Перелік