Дяківсько-катехитичний коледж (м. Коломия, Івано-Франківська область)

У Коломийсько-Чернівецькій єпархії Української Греко-Католицької Церкви, за благословенням першого Єпископа-Ординарія Кир Павла Василика в 1994 році було засноване дяківсько-регентське катехитичне училище.

На протязі цих років зарекомендувало себе, як зразковий навчальний учбовий заклад, після закінчення якого випускники отримують спеціальність: дяк-регент, керівник церковного хору, катехит.

У 1999 році Божому згідно зареєстрованого статуту Державним комітетом України у справах релігій в м.Києві (№ 50; від 27.08. 1999 р.) наш духовний заклад переіменовано на Дяківсько-Катехитичний Коледж.

У Коледжі на сьогоднішній час навчається 29 студентів стаціонарної форми навчання та 8 студентів заочників. За роки функціонування Дяківсько-Катехитичного Коледжу відбулося дев’ять випусків.

Базуючись та основуючись на знаннях здобутих у Коледжі, наші випускники поступили у вищі духовні навчальні заклади в Україні та за кордоном.

Коротка статистика

  • Семінарія Св. Духа, м.Львів – 5 студентів
  • Теологічна Академія, м.Івано-Франківськ – 18 студентів,
  • Інститут Вищої Культури і Релігії, м.Львів – 2 студенти,
  • Вища Метрополітальна Семінарія, Люблін (Польща) – 6 студентів,
  • Мала Семінарія, Стемфорд (Америка) – 3 студенти,
  • Академія Теологічна, Варшава (Польща) – 4 студенти.

Багато студентів, випускників нашого коледжу працюють і служать у церквах Коломийсько-чернівецької єпархії та інших єпархій – дяками, диригентами хорів, катехитами в загальноосвітніх та недільних школах.

У Коледжі працює 14 кваліфікованих викладачів, які здобули ліценціатські і магістерські богословські ступені, доступно і глибоко передають свої знання студентам.

У зв’язку з розширенням нашого навчального закладу та згідно з декретом Правлячого єпископа Павла Василика дяківсько-катехитичний коледж перейшов з приміщення, в якому до тепер розміщувався коледж, по вул. С. Петлюри, 98, в нове приміщення, недавно придбане єпархією, по вул. Гетьманській, 36 в м. Коломия.

В даному приміщенні зроблений ремонт і воно є більш придатне для навчального процесу (є великі кімнати, які добре підійшли для навчальних аудиторій, кімнати для розміщення студентської каплиці, бібліотеки а також великий актовий зал).

Перелік