Місійна станиця святого Миколая (м. Афіни, Греція)

Місійна діяльність Сестер Чину Святого Василія Великого у Греції розпочалася у 2001 році, коли о. Святослав Шевчук, який час до часу приїжджав до Греції та служив на парафії Святого Миколая і бачив потребу у служінні Сестер, звернувся до блаженнішого Любомира Гузара з проханням, щоб дати до української школи сестер-монахинь для викладів християнської етики. Відповідаючи на потребу Церкви та Божого люду, Управа Сестер Чину Святого Василія
Великого відкрила свою місійну станицю в Греції. Довший час Сестри проживали в спільноті Згромадження Преблагословенної Богородиці, яка їх прийняла та створила необхідні умови для проживання та служіння.

Свою місійну діяльність Сестри спрямували на потреби громади: догляд за ризами, катехизація, підготовка дітей та дорослих до Святих Таїн, праця з молоддю та з дорослими, організація святкувань.

У 2006 році, через певні непередбачені обставини, Сестри залишили місійну станицю в Афінах. Стараннями грецького владики Дмитрія Салахаса та на прохання парафіян, у лютому 2009 року місія Сестер була відновлена.


Перелік