Церква святого Іллі (м. Чорноморськ, Одеська область)

Парафія пророка Іллі УГКЦ м. Чорноморськ Одеської області (м. Іллічівськ до 2016 року), була заснована у 1997 році. Першу урочисту Божественна Літургію відслужив о. Ярослав Яворський.

В перші часи після заснування спільноти УГКЦ в м. Чорноморськ, богослужіння проводилися у приватній квартирі, згодом, у приміщенні місцевої «Просвіти», а потім, у римо-католицькому костелі Матері Божої Неустанної.

У 2002 році, парафія отримала земельну ділянку і протягом 6 років тривало зведення храму в честь пророка Іллі. Відповідальним за будівництво та реконструкцію храму був о. Роман Проців.

Чин освячення новозбудованого храму здійснив екзарх Одесько-Кримський владика Василь Івасюк у співслужінні священників з Одеського та Миколаївського деканатів, 3 серпня 2008 року. Архиєрейську Божественну Літургію своїм співом супроводжував хор із храму Святої Єлизавети м. Львова. З 2014 року, капелан о. Роман Проців здійснював опіку і душпастирський провід ветеранів АТО «Рапіра».

У 2021 році, на запрошення екзарха Одеського УГКЦ владики Михаїла Бубнія, на душпастирську працю до м. Чорноморськ на парафію пророка Іллі приїхали отці-монахи Місійного Згромадження Святого апостола Андрія з м. Івано-Франківськ о. ліц. Григорій Джала і о. Тихон Кривецький.

Варто зазначити про те, що на парафії активно проводиться катехизація дітей, молоді та дорослих, а також діють молитовні спільноти: «Матері в молитві», братство святого Йосифа для чоловіків та Братство Матері Божої Неустанної Помочі, Жива вервиця святої Філомени, соціальне служіння.

Щороку проводяться літні табори для дітей і молоді «Веселі канікули з Богом». В часі Різдва, парафіяни організовують Різдвяний Вертеп. Щороку, у часі Великого Посту на парафії відбуваються великопосні реколекції.


Розклад богослужінь

Будні дні:
9:00 год. – Божественна Літургія
У суботу:
9:00 год. – Божественна Літургія
10:00 год. – Зустріч спільноти «Матері в молитві»
У неділю:
8:00 год. – Утреня
9:00 год. – Божественна Літургія
10:15 год. – Катехизація дорослих
11:00 год. – Божественна Літургія
12:15 год. – Катехизація дітей

Храм відчинений

Під час богослужінь

Час сповіді

Щодня перед і після Божественної Літургії

Перелік