Душпастирство при церкві Пресвятого Хреста (м. Дублін, Ірландія)

Душпастирство УГКЦ в Ірландії при Римо-Катилицькій церкві Пресвятого Хреста в Дубліні.

Історія Української Греко-Католицької Церкви в Ірландії пов’язана з постаттю блаженного владики Миколая Чарнецького, ЧНІ. У 1931 р. владика Миколай приїхав до Ірландії на міжнародний Євхаристійний Конгрес. Під час своєї поїздки він побував не тільки у столиці Ірландії – м. Дубліні, - але також відвідав монастир редемптористів в м. Лімреку. У місті проживає один старенький священик-редемпторист, який пам’ятає 1931 р. і приїзд владики Миколая (цей священик тоді був малою дитиною, і прислуговував у церкві). Сьогодні в середині церкви редемптористів в Лімреку є ікона блаженного Миколая, а під нею напис: «У цій церкві у 1931 р. побував блаженний Миколай Чарнецький».

Українська Греко-Католицька Церква в Ірладнії існує з 1997 р., коли багато українців (зокрема із Західної України) почали виїжджати на заробітки. Бачачи духовну потребу, о. Сергій Келегер (сам ірландець за походженням) починає священиче служіння для української громади в м. Дубліні. На початках було дуже тяжко зібрати наших людей, та згодом все більше і більше людей почали відвідувати недільні богослужіння у храмі.

На сьогоднішній день УГКЦ в Дубліні має одну парафію, де кожної неділі збираються люди на Святу Літургію. Покровителем цієї парафії є блаженний Миколай Чарнецький, і це не випадково.

Розклад богослужінь

Божественна літургія щонеділі о 13:00

Час сповіді

щонеділі з 12:00-12:40

Перелік