Парафія Усіх Святих (м. Венсенн, Франція)

Відповідно до стратегії пасторального розвантаження донедавна єдиної на весь Паризький мегаполіс парафії Катедрального Собору св. Володимира, 25 вересня 2016 року у м. Венсенн було засноване душпастирство східних передмість Парижу (департаментів Сена – Сан-Дені та Валь-де-Марн).

Через два роки тут сформувалася активна і доволі велика громада, на підставі чого декретом єпарха Паризького вл. Бориса Ґудзяка від 1 лютого 2019 року було проголошено Парафію Усіх Святих м. Венсенн.

Парафія звершує недільні та святкові богослужіння в орендованій у місцевої римо-католицької парафії каплиці свв. Івана від Хреста та Терези з Лізьє, котрою також користується французькі скаути.

Місто Венсенн, осередок парафії, у якому в XV-XV ст. знаходилася одна із резиденцій французьких королів (Венсенський замок), віддавна позначене й українською присутністю: від прибуття у Францію в 1961 році першого українського греко-католицького владики і по нині тут знаходиться резиденція єпископів УГКЦ. Блаженніший Святослав 9 травня 2015 року освятив резиденцію та постановив їй іменуватися Єпархіяльним домом УГКЦ в Парижі (його адреса: 27 avenue Foch, 94300 Vincennes; тел.: +33143284239).

Парафія Усіх Святих частину своєї пасторальної діяльності (богослужіння в окремі будні, душпастирські зустрічі) звершує у каплиці свв. Бориса і Гліба Єпархіяльного Дому, де також знаходиться парафіяльна канцелярія.

Розклад богослужінь

Неділя - 10:00 Божественна Літургія

Двунадесяті свята у будні - 19:00 Божественна Літургія

Окремі суботи - 19:00 Велика Вечірня

Перелік