Церква св. Архистратига Михаїла (м. Вараш, Рівненська область)

З благословення Владики Йосафата 5 березня 2009 р. була заснована громада Святого Архистратига Михаїла Луцького Екзархату УГКЦ в м. Кузнєцовськ. Організацією та реєстрацією громади займався о. Іван Хміль, який на той час був адміністратором парафії в м. Здолбунів. За час його служіння на парафії, куплено приміщення для проживання священика та проведено оформлення каплиці.

Так як значна віддаль, а це більш як 160 км., не дозволяла о. Івану якісно провадити пастирське служіння, то з 12 листопада 2009 р. декретом Владики адміністратором парафії був призначений о. Микола Бердник, що вже тоді був адміністратором парафії в м. Сарни. Завдяки старанням душпастиря отримано земельну ділянку для будівництва храму.

29 жовтня 2010 року на душпастирську ниву громади, було призначено о. Андрія Коваля. Та через сімейні обставини, в 2012 року отеця було переведено для допомоги о. Володимиру в м. Нововолинськ.

На сьогодні, парохія обслуговується священиками Ковельського монастиря отців Редемптористів. Можливо з часом в Кузнецовську буде заснований ще один монастир подвижників цього чину. Саме це допомогло б відновити діяльність оо. Редимтористів на теренах Рівненського краю.

Перелік