Церква Преображення Господнього (м. Радивилів, Рівненська область)

Парафія Преображення Господнього, Української Греко-Католицької Церкви в м. Радивилів, була заснована 28 травня 2009 року. Працю над організацією, а в подальшому і опікою парохії, місцевий ієрарх Кир Йосафат доручив о. Володимиру Лещишину. На початках, громада складалася тільки з кількох сімей (зокрема сім’ї Перетятко та Рибалко), однак навіть попри це, все ж збиратись на спільну молитву у приватному будинку, який вдалося придбати за допомогою добродіїв. Одну із найбільших кімнат помешкання було облаштовано під тимчасову каплицю, для того щоб регулярно служити Божественну Літургію та інші богослужіння добового кола.

З часу заснування парохії, громада неодноразово зверталась до місцевої влади з проханням про виділення земельної ділянки для будівництва церкви. Проте чергове з рішень місцевої ради констатувало факт "відсутності" місця для будівництва святині. Виходячи з таких обставин, громада прийняла рішення збудувати храм на присадибній ділянці біля будинку, в якому парафія сходилась на молитву. Отримавши архиєрейське благословення Кир Йосафата, вірні вже в червні 2010 року розпочали будівництво храму. 26 грудня цього ж року святиню було освячено, хоч його будівництво було ще не завершене і потребувало багатьох доопрацювань. Щороку храм ставав дедалі красивішим: вдалося спорудити іконостас, пофарбувати внутрішні стіни храму, придбати лавки для сидіння та облаштувати ризницю. Розпочались також роботи з впорядкування території довкола храму.

16 червня 2013 року, у неділю святих Отців І-го Вселенського Собору, Преосвященний владика Йосафат (Говера), здійснив пастирський візит до м. Радивилова під час якого освятив престол храму. Також Архиєрей освятив новий проскомидійник та тетрапод. Також в серпні 2013 року, завдяки жертвенності членів громади та доброчинців, вдалося завершити фасадні роботи святині.

Варто підкреслити, що з часу відкриття храму громада помітно зросла і нараховує близько 25 сімей. На даний час, спільнота й надалі бдає за оздоблення церковці в якій збирається на Богослужіння. Проте визначально праця акомульвана довкола духовного зросту спільноти. У храмі регулярно відбуваються богослужіння, проводяться катехитичні заняття з дітьми та молоддю, а також численні духовно – просвітницькі заходи.



Розклад богослужінь

П’ятниця – день молитви і посту за Україну.
19.00 Божественна Літургія, молебень до Пресвятої Богородиці;

Субота – 9.00 Божественна Літургія (за померлих), панахида;
12.00 Катехизація для дітей;
19.00 Вечірня, Молебень до Пресвятої Богородиці.

Неділя – 9.30 молитва на вервиці;
10.00 Божественна Літургія.

Перелік