Церква Перенесення мощей Св. Миколая (с. Войславичі, Львівська область)

Храм Перенесення мощей Св. Миколая у селі Войславичі Сокальського району Львівської області був побудований в 1874 році, як дерев’яна церква, а відновлена у 1900 році. На жаль, під час великої вітчизняної війни, в липні 1944 року німецькі літаки бомбили село і одна з бомб впала на церкву, від якої вона була вщент зруйнована.

В 20 роках ХХ ст в селі також був побудований костел, куди із навколишніх сіл приходили римо-католики на спільну молитву.

Мешканці села відвідували сусідню церкву за 3 кілометрів у селі Правда (Хоробрів).Там священиком був отець Петро Свистун і до навколишніх сіл (16 сіл), коли треба було привозили отця Петра.

Ще в час переслідування УГКЦ у неділю до села приїжджали (до двох родин) підпільні греко-католицькі священики - отці Василіяни із м. Червонограда. Ними були такі священики: Іван Сокіл, Мар’ян Чернега, отець Атаназій, отець Григорій, які в одній із родин служили Божественну Літургію, хрестили, сповідали. До цієї родини приходили й інші родини, де брали участь в богослуженнях й приймали різні тайни і таїнства.

1989 році було дозволено реєструвати релігійні громади Руської Православної Церкви Московського патріархату. Тоді мешканці цього села вирішили римо – католицький костел (в якому був склад міндобрив), переробити на церкву. Так одним селом був зроблений капітальний ремонт і в тому ж році розпочалося богослужіння.

У 1990 році, коли дозволили реєструвати УГКЦ (яка вийшла з підпілля), то священик, який обслуговував те село, з допомогою місцевого керівництва поділили село конфесійно.
Наприкінці 1990 року призначили греко–католицького священика Ореста Рубеля, який за час свого служіння зазнав різних міжконфесійних непорозумінь.

Внаслідок міжконфесійного протистояння в селі зареєстрували дві релігійні громади. Релігійна громада української православної церкви Київського патріархату вирішила побудувати нову церкву.

На парафії служили: отець Орест Рубель, отець Степан Бурко, отець Ігор Ковба.

З 29 грудня 2002 року священиком у селі стає отець Степан Ділай.

В парафії щонеділі й свята проводяться Богослужіння. Щороку під час літніх канікул, на протязі свого служіння запрошуємо сестер монахинь Пресвятої Родини на катихизацію дітей шкільного віку, молодь, парафіян. На парафії засновано “Апостольсьво молитви”. Також беремо активну участь у прощах по святих місцях.

Працюю у сільській школі, як вчитель Християнської етики. У неділю після Божественої Літургії проводиться “Недільна катехитична школа”.

Перелік