Церква святого Архістратига Михаїла (с. Забужжя, Львівська область)

Храм збудований у 1937-1939 роках. Служінь за перебування УГКЦ в підпіллі не відбувалось. Під час окупації німецьких військ (1941-1945) у приміщенні храму була церковна школа. Від 1952 по 1990 роки дане приміщення було відведене під колгоспний склад зернових культур місцевого колгоспу.

Парафія с. Забужжя входила в склад до церкви св. Апостола Петра і Павла м. Сокаля. 21 листопада 1993 року була посвята відновленої церкви, яка повернулась до УГКЦ.

На парафії служить о. Іван Пиріг. Парафія с. Забужжя складається із чотирьох корінних сімей даного села і переселених родин із Карпат, Холмщини і Волині. На парафії існує мир і спокій між греко-католиками і православними парафіянами.

Ведуться роз’яснюючі промови до молоді про тверезий спосіб життя згідно святої Євангелії, наука для молодих батьків про їхні обов’язки у вихованні дітей.

У церкві діє спільнота “Матері в молитві”. Кожної неділі після св. Літургії спільнота проводить молитви за священиків та монахів, за дітей, за тяжкохворих і опущених, за пияків та наркоманів за душі в чистилищі.
Відповідно до свят служиться молебен.

При церкві діють церковний хор, вертепи. Проводяться різні заходи до відповідних свят: молитовні обходи села, передача місійних образів, привозиться Вифлеємський Вогонь. Ремонтно-реставраційні роботи проводились за пожертви парафіян.

Перелік