Церква Святого Димитрія Солунського (с. Миролюбівка, Тернопільська область)

Храм будували у 1901—1922 роках. Його фундаторами були: Федір Андрущишин, Петро Федик, Андрій Віблий. У церкві є іконостас, розписано стіни і хори. Іконостас та престол виготовив Зеновій Бутковський з с. Лучка. Іконостас розписав Валерій Лебідь з Вінниці, образи, престол і кивот малював Степан Віблий з Миролюбівки.

На свято Миколая у 1922 році храм освятив о. Григорій Статкевич.

8 липня 1937 року архиєрейську візитацію парафії здійснив владика Никита Будка.

До 1946 року парафія і храм діяли в лоні УГКЦ, а згодом, до 1961 року — у приналежності до РПЦ. У наступні роки храм закрила державна влада, а з 1990 року парафія і храм знову перейшли в лоно УГКЦ. Вдруге у 1997 році церкву розписав Ігор Джупінас і на храмовий празник святого Димитрія її освятив владика Михаїл Сабрига.

У 2007 році на парафії відбулася візитація владики Василія Семенюка, у 2011 році в неділю Мироносиць владика у співслужінні деканальних священиків відправив архиєрейську Службу Божу та освятив новий престол.

При парафії діють: братство Матері Божої Неустанної Помочі, спільнота «Матері в молитві», Марійська та Вівтарна дружини.

Щороку у неділю перед святом святих верховних апостолів Петра і Павла священник окроплює святиню, поля і сільськогосподарську техніку та благословляє на добрий урожай.

На подвір'ї церкви є місійний хрест та фігура парафіяльного значення.

Парафія має у власності приміщення церкви і дзвіницю.

Парохи:

  • о. Корнелій Бачинський,
  • о. Олексій Попівчак,
  • о. Михайло Куць,
  • о. Богдан Цирулик,
  • о. Михайло Дацьків,
  • о. Володимир Білінський (з січня 2001).
Перелік